preloader
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ervaar je ontslag als een opportuniteit

Je ontslag krijgen – of het nu individueel is of via een collectieve ontslagronde – komt binnen als een bom. Je zekerheden zijn weg, je veilige haven is aan flarden. Toch is het vaak ook een unieke gelegenheid om je leven een nieuw wending te geven en je carrière een frisse start.

Verwerken en herbronnen

In de luttele uren of dagen na je ontslag voelt het meestal niet als een opportuniteit. Dat is meer dan normaal. Je leven ziet er plots heel anders uit en de motivatie om verder te doen is weg. Het is belangrijk om bij zo’n ingrijpende gebeurtenis de tijd te nemen om alles te verwerken en te herbronnen. Dit is onze eerste stap in outplacement.

Blik vooruit

Eens je het ontslag een plaats hebt gegeven, ligt de focus op het vinden van de juiste job. We starten met het beantwoorden van een aantal cruciale vragen zoals:

  • Wat geeft je energie?
  • Wat zijn je kwaliteiten?
  • Hoe ziet de ideale werkplek er voor jou uit?

Je leert je talenten en capaciteiten kennen en durft ze ook voluit te tonen. Dit vertalen we in de opmaak van je CV, de voorbereiding op een sollicitatie en we begeleiden je in de opstart van je eventuele nieuwe job.

Specifieke aanpak

Als professionele gecertificeerd outplacementcoach bij NextStep coaching begeleid ik je via een combinatie van individuele coaching en groepsworkshops. Een outplacementbegeleiding loopt maximaal over een periode van 1 jaar.

Kom ook jij in aanmerking voor outplacement? Outplacement is wettelijk verplicht in volgende gevallen:

  • Bij een ontslag met opzeg van minstens 30 weken
  • Indien je als ontslagen werknemer 45 jaar of ouder bent én minimaal één jaar in dienst was op het moment van ontslag
  • Bij ontslag door medische overmacht

Benieuwd?

Wil je weten hoe anderen dit traject ervaarden? Je vindt hun reacties hier.
Maak alvast een afspraak voor een kennismakend gesprek.

afspraak maken