preloader
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Creëer ruimte voor jezelf

Al van jongs af neem je elke dag verschillende rollen op zoals vriend(in), broer/zus, partner, ouder, werknemer. Hoe je die rol opneemt hangt af van heel wat zaken zoals gewoontes, je persoonlijkheid, je kwaliteiten. Enerzijds willen we deze rol vormgeven vanuit onze eigenheid, tegelijk ervaren we hoe we ons steeds meer aanpassen aan anderen. Zo kan het zijn dat al die rollen die je vervult als een ware last beginnen voelen en verlies je de verbinding met jezelf.Piekerende gedachten over wie ben ik als ouder, als werknemer, als vriend(in), als mens nemen dan de bovenhand.

(Hou)vast in je rolpatronen

Misschien herken jij je wel in de vriend(in) of college die voor velen klaarstaat met advies, steun maar zelf zo moeilijk hulp kan vragen. Of misschien ben je sterk in anderen aanmoedigen, vertrouwen geven en tegelijk merk je bij jezelf zoveel angst of weerstand om jouw stappen te zetten richting je dromen, je wensen.

Zit je vast in slechte relaties? Merk je dat je gevoel voor harmonie en rust soms zo sterk aanwezig is dat je conflict vermijdt of niet durft opkomen voor je mening of jezelf meer en meer wegcijfert in de relatie met de partner, de kinderen, de (schoon)ouders?

De rollen die je opneemt worden vaak gevormd door verwachtingen van jezelf en de maatschappij, door je historiek, door je gedachten en emoties. Ze definiëren mee hoe jij je toont in je gezin, familie of vriendenkring. Deze rolpatronen/gewoontes bieden je zekerheid en duidelijkheid. Ze creëren structuur en bieden veiligheid.

Moeilijk wordt het als je kiest, doet en leeft voor de ander en merkt dat je hierbij je eigen keuzes en noden meer en meer op de tweede plaats zet.

Je eigen ‘ik’ krijgt geen of onvoldoende ruimte om er te zijn. Steeds opnieuw wordt duidelijk hoe je je eigen welzijn even ‘vergeet’, ‘uitstelt’, ‘minder belangrijk’ vindt,..
Of men ervaart een verlies van verbinding met anderen; een gevoel van er alleen voor staan, bespeeld worden, onbegrip, geen aansluiting vinden.
Dit leidt tot onrust, spanningen en stress. 

Lees hier alvast hoe anderen de begeleiding van Virtuozen ervaren hebben.

Anders leven

We gaan ontdekken wat maakt dat jij steeds diezelfde problemen tegenkomt, diezelfde frustraties voelt en wat jou tegenhoudt om jezelf te kunnen zijn.  Samen ontrafelen en verhelderen we.
Jij bepaalt het resultaat, naar wie jij wil zijn in de rol(len) die je opneemt,
welke plek jij wil innemen in verbinding met de ander.

Ik sta aan je zijde onderweg naar meer jezelf zijn met:

  • verhelderende oefeningen
  • aandacht voor de lichamelijke impact
  • jij die zelf tot antwoorden zal komen, want alle antwoorden zitten in jou. Ze kregen alleen nog niet de ruimte om er te zijn.

Jij zal zelf nieuwe mogelijkheden ontdekken.

De weg naar jezelf

Ben je klaar om op zoek te gaan naar jezelf? Lees hier hoe anderen de begeleiding van Virtuozen ervaren hebben. Het verloop van jouw ontdekkingstocht bepalen we tijdens een eerste kennismakingsgesprek. Heb je vragen?
Neem gerust contact met me op.

contact