preloader
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Hoe ben jij je nieuwe werkweek gestart?

Deze week is de week van het werkgeluk. Hoe jij je voelt in je job heeft een grote impact op andere levensdomeinen.

๐ˆ๐ค ๐ ๐ž๐ž๐Ÿ ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ฐ๐ž๐ž๐ค ๐ž๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ญ๐š๐ฅ ๐ญ๐ข๐ฉ๐ฌ ๐๐ข๐ž ๐›๐ข๐ฃ๐๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ค.

Wie me al een beetje kent, weet dat je best pen, papier en stiften bij de hand hebt ๐Ÿ™‚

Ok hier gaan we.

1. Noteer op een blad papier 2 lijnen: de verticale lijn staat voor ‘%energie’, de horizontale lijn staat voor de ’tijd’.

zet onderaan de horizontale lijn op het einde week 4 en verdeel zo de lijn in gelijke delen, waarbij eerste deel staat voor week1. De verticale lijn deel je in 10 gelijke stukjes met bovenaan 100% energie.

2. Bedenk dan eerst kort hoe je de afgelopen 4 weken je energieniveau op het werk ervaren hebt. Wanneer ervaarde je meer dan 50% energie, wanneer minder? Wat waren hoogtepunten, wat waren de dieptepunten.

3. Trek dan intuรฏtief een lijn.

4. Wat valt je op? Wat valt je op qua %energie? Wat valt op qua tijd? welke gebeurtenis was er dat je meer of juist minder energie had op die momenten?

Vaak zien we in ons hoofd 1 rechte lijn, terwijl er in werkelijkheid wel enige nuances zijn.

๐˜‹๐˜ถ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ต๐˜จ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ป๐˜ฐ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฑ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต?

We gaan even diepgaander ontdekken. Klaar?

  1. Teken opnieuw 2 lijnen zoals hierboven. Maar nu verdeel je je tijdslijn op in 1 week. Maak zeven gelijke delen, waarbij eerste deel staat voor dag 1, en laatste voor dag 7. Je verticale lijn staat voor energie met bovenaan 100%.
  2. Neem een andere kleur en overloop kort : hoe heb je afgelopen week je energieniveau ervaren?
  3. Teken intuรฏtief, zonder nadenken een lijn van dag 1 tot en met 7.
  4. Wat valt op?
  5. Leg ook je beide tekeningen naast elkaar.

Misschien zie je dat een dipmoment in tekening 1, toch stijgende lijnen vertoont in tekening 2.

Misschien ervaar je de hele week als een dip, maar zie je nu dat er in die week wel 2 dagen echte piekmomenten hadden. Wat was er op die momenten zo anders? Welke activiteiten deed je? Met wie? Misschien merk je een patroon?

แด‡ษด แดขแด แด‹แด€ษด แดŠแด‡ แดŠแด€แดŠแด€ ษดแดษข แด‡แด‡ษด ๊œฑแด›แด€แด˜ แด แด‡ส€แด…แด‡ส€โ€ฆ ๐Ÿ™‚ แด‡ษด แด ษชแด€ แด…แด‡แดขแด‡สŸ๊œฐแด…แด‡ แดแด‡๊œฐแด‡ษดษชษดษข, แดแดแด‹ แดŠแด‡ แด…แด€ษขแด‡ษดแด‡ส€ษขษชแด‡ ษชษด ส™แด‡แด‡สŸแด… ส™ส€แด‡ษดษขแด‡ษด.

Deel je tijdslijn op in 12 uren en teken intuรฏtief aan welk energieniveau je je dag gestart bent, hoe was het rond de middag en naar het einde van de dag. Hoe is het op dit moment met je energie-niveau?ย En ga maar even op ontdekking? Wat zie je? Wat leert je dat?

Mijn tip voor vandaag:

neem de tijd om je energieniveau ook eens in detail te bekijken. Met je blik als een vergrootglas, kijk en ontdek je nuances, lichtpunten,…

Graag meer van dit?

๐“๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ฌ ๐๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐ค๐ฌ๐ก๐จ๐ฉ: ๐ก๐š๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž ๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค
๐ ๐š๐š๐ง ๐ฐ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ฅ๐๐ž๐ซ๐ก๐ž๐ข๐ ๐›๐ซ๐ž๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž, ๐ฃ๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ๐ฏ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ญ๐š๐ฅ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง.

Alle info via:ย https://www.virtuozen.be/particulieren/workshops/