preloader
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Laat me je even meenemen naar de plek die me inspireerde voor deze blog.
Een aantal dagen geleden deed ik met mijn kinderen een uitstapje Brussel. Nieuwsgierig en vol spanning keken ze uit naar een bezoek aan het Atomium.

Via een visueel auditief parcours ontdek je de ‘wereld van de bollen’.

De weg doorheen de nauwe donkere gangen van bol naar bol inspireerde me voor deze blog:
Onderweg naar je doel, uit je comfortzone. 

Merk je dat je al enige tijd een bepaald doel wilt bereiken maar dat het niet opschiet, dat je blokkeert?
Wil je iets op een andere manier aanpakken (job/relatie/gezondheid) en blijf je ergens onderweg aan ‘vasthangen’?
Velen ervaren de weg naar hun doel vol hindernissen die ervoor zorgen dat je toch ‘nog even wacht’, ‘nog even volhoudt zoals het nu is’,…

Ja, het voelt vaak veel veiliger het te laten zoals het is, dan ten volle te gaan voor datgene wat je echt wenst en wilt kiezen/doen,…

Laat je inspireren door mijn video en tips op je parcours van bol (hoe het nu is) naar bol (je doel).

1. Zorg dat je heel duidelijk voor ogen/omschreven hebt wat je doel is:

  • wat wil je bereiken en hoe zal je leven er anders uitzien als je daar bent? Dus eens je in de andere bol bent, hoe zal ik dan zien en horen dat jij het resultaat bereikt hebt?
  • wat zal/wil je achterlaten (niet meer doen)?
  • welke impact zal het hebben op jou en op je omgeving?

2. Ervaar je een volle ‘Yes’?  Yes, dat gevoel is jouw persoonlijke roltrap naar je volgende bol

3. Onderweg krijg je regelmatig te maken met donkere periodes/weerstand: belemmerende overtuigingen en emoties zoals angst dat je het niet zal kunnen, angst om fouten te maken, angst voor afwijzing, … of gedachtes zoals ‘ik kan het niet’, ‘ik heb die ervaring/dat diploma niet’, ‘zo belangrijk is het nu ook weer niet’,…
Die gedachtes en emoties zorgen ervoor dat jij in je comfortzone blijft, daar waar het veilig voelt (maar daarom niet altijd vervullend). Laat je niet leiden door die donkere gedachtes, maar accepteer en haal er juist de lichtheid uit. Bv. als je angst hebt om fouten te maken, vraag je dan af wat maakt dat je hiervoor angst hebt. Wat vind jij zo waardevol dat je hiervoor angst hebt? Waar hecht jij wel belang aan waardoor fouten maken niet mag?

4.Leg je focus op je doel en beleef je weg ernaartoe in het hier-en-nu: welke keuze heb ik nu al? Wat kan ik nu als tussenstap doen? Wat kan ik vandaag anders doen dan gisteren waarbij ik weer een stap dichter naar mijn doel ga?

 

5. Probeer, ondervind, ontdek, probeer weer anders, ontdek,….groei.

6. Ga stap voor stap, beleef ten volle elk succesje op je parcours want dat zal jouw yes-gevoel nog meer versterken.

7. Onderweg naar je doel kan je merken dat er vrienden/familie/collega’s je vanuit bezorgdheid/uit schrik/…. aanraden om niet verder te gaan of om niet te starten aan die weg, of om een andere weg te kiezen. Heel vaak zit daar hun eigen angst, twijfel, overtuiging onder. Heb de moed om te luisteren, om in dialoog te gaan, want zij nodigen je uit om gehoor te geven aan wat voor jou waardevol is in je relatie met de ander op weg naar je doel.

8. Eens je aan je doel bent, geniet dan ook van het resultaat dat jij bereikt hebt. Eveneens fierheid mag getoond worden. Vaak zijn we zo bescheiden of vinden we bepaalde zaken zo evident dat we het te weinig laten zien en alweer focussen op het volgende. Dus geniet en deel je succes-ervaring met de mensen die je hierbij gesteund hebben.

 

En merk je dat je toch even vastzit:
kijk dan even achterom. Kijk maar eens terug naar de meest betekenisvolle momenten in je leven.
Het waren vaak op die momenten dat je doorheen de angst/twijfel/verdriet/… toch uit je comfortzone ging. Yes.